Μέσα Ατομικής Προστασίας για την ακοή

απο valenmet
Θεάσεις: 2644

Υπάρχουν στην εργασία σας διάφοροι ήχοι που σας είναι δυσάρεστοι; Που σας εμποδίζουν να ακούτε τον διπλανό σας; Που σας δημιουργούν εκνευρισμό; Αν ναι, σημαίνει ότι εργάζεστε σε περιβάλλον με θόρυβο.

περισσότερα

Ο θόρυβος στη δουλειά σας

απο valenmet
Θεάσεις: 2590

Ήχος είναι είδος κύματος και ορίζεται ως κάθε μεταβολή της πίεσης του αέρα ή άλλου μέσου, που είναι ικανή να ερεθίσει την αίσθηση της ακοής και να γίνει αντιληπτή από τον άνθρωπο. Ο ανεπιθύμητος, ενοχλητικός ή και απλά δυσάρεστος για τον άνθρωπο ήχος λέγεται θόρυβος.

περισσότερα

Μέτρα αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης

απο valenmet
Θεάσεις: 2537

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που δημιουργούνται ειδικές συνθήκες με αύξηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας (συνθήκες καύσωνα), η θερμική καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των εργαζομένων και προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία.

περισσότερα

Πηγές εργασιακού στρες

απο valenmet
Θεάσεις: 2869

Από τα στοιχεία που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το στρεs που οφείλεται στην εργασία είναι το δεύτερο σε συχνότητα πρόβλημα υγείαs που σχετίζεται με την εργασία μετά την οσφυαλγία και επηρεάζει το 28% των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

περισσότερα

Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)

απο valenmet
Θεάσεις: 2345

Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι κάθε εξοπλισμος που φορά ή φέρει ο εργαζόμενος κατά την εργασία για να προστατεύεται απο έναν ή περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του.

περισσότερα

Συντήρηση Εγκαταστάσεων

απο valenmet
Θεάσεις: 2243

Η συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνογνωσίας κάθε μηχανικού.

περισσότερα

Σωστή προετοιμασία πριν απο το γαλβάνισμα

απο valenmet
Θεάσεις: 3142

Σε ποιες κατηγορίες διάβρωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γαλβανισμένο μέταλλο; Αυτό είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει συχνά τους ειδικούς, όταν υπάρχει μία μόνο κατηγορία διάβρωσης.

περισσότερα